Waarom Posarelli
NUTTIGE INFORMATIE- Kies de juiste vakantiewoning

Allereerst is het belangrijk een idee te hebben van waar u naar op zoek bent:

Wat voor soort huis zoekt u, met welke faciliteiten, voor hoeveel personen, hoeveel sterren, wat is uw budget, welke bestemming?
Op deze manier zal uw vakantie precies zo zijn als in uw dromen.

Er zijn twee manieren om de juiste keuze te maken:

U kunt gebruik maken van onze ervaring en persoonlijke kennis van de vakantiewoningen (die allen door ons personeel bezocht zijn) door contact op te nemen met onze medewerkers: zij zullen de meest geschikte vakantiehuizen aanbevelen. Of u kunt gebruik maken van onze zoekmachine ("ZOEK" functie van onze website www.posarellivillas.nl).
Het is een eenvoudig en gebruikersvriendelijk systeem, en als volgt, stap voor stap, de handleiding met daarin de beschrijving van alle functies:
 • Kies uw bestemming: Kies uw bestemming (regio of streek) door deze op de lijst aan te klikken.
 • Zoek op naam van de woning: Indien u de naam van de vakantiewoning waar u naar op zoek bent al kent kunt u de naam in de box invullen - Naam: Als u de complete naam van de woning niet meer kan herinneren zal het voldoende zijn om de eerste 2 of 3 letters van de naam van het huis in te vullen samen met het symbool "%". Op die manier krijgt u als zoekresultaten een lijst van woningen die deze letters in hun naam hebben.
  Bijv.: Indien u "monte%" intikt krijgt u een lijst met woningen die bijv. Montegufoni en Montegonzi zal bevatten.
 • Kies de periode: Kies uw aankomst- en vertrekdatum (MM/DD/JAAR). De lijst met zoekresultaten zal alle beschikbare woningen in die periode bevatten die tevens over de door u uitgekozen kenmerken beschikken. De woningen die al bezet zijn staan dus niet op deze lijst.
 • Kies uw budget: Hier is het mogelijk om een bepaalde prijsklasse te selecteren. Er zijn drie verschillende prijsklassen:
  » Laag: Tot € 20,00 per persoon, per dag
  » Midden: Tot € 30,00 per persoon, per dag
  » Hoog: Meer dan € 30,00 per persoon, per dag
 • Classificatie: Erg belangrijk, omdat u met deze functie uw vakantiewoning op basis van de door ons uitgekozen comfortklasse kan selecteren. De comfortklasse die wij aan onze huizen hebben gegeven is gebaseerd op verschillende criteria: ligging, meubilair, rust, faciliteiten. De classificatie gaat van 1 (de eenvoudigste huizen) tot 5 (het maximum, volgens al onze criteria)
 • Faciliteiten van de woning: Hier dient u aan te geven hoeveel personen er meekomen. U kunt ook in details treden door aan te geven hoeveel slaapkamers en hoeveel badkamers u nodig heeft.
 • Kies de faciliteiten: Hier kunt u aangeven welke faciliteiten u graag op het terrein wilt vinden (gemeenschappelijk zwembad, golf, in de buurt van het strand), of ook in de vakantiewoning zelf (TV, verwarming, eigen tuin, vaatwasser...)
Nu dient u alleen nog op "ZOEKEN" te klikken voor een lijst met vakantiewoningen die aan uw eisen en wensen voldoen en daarna "uw" vakantiehuis uit te kiezen.
Overige belangrijke informatie


Aankomst: Onze huurperiodes gaan per week van zaterdag tot zaterdag: aankomst van 17 tot 20 uur.

Vertrek: van 8 tot 10 uur de volgende zaterdagmorgen.

Voor korte vakanties (2-3 nachten) of langere vakanties (bijv. 10 nachten), met aankomst of vertrek op een andere dag dan zaterdag dienen de check-in en check-out tijden voor aankomst met ons of direct met de huiseigenaar afgesproken te worden.

Borgsom: De borgsom is verplicht en dient op de dag van aankomst in contanten of, waar mogelijk, met creditcard overhandigd te worden aan de huiseigenaar of zijn/haar vertegenwoordiger. De eigenaar zal de borgsom restitueren op het moment van vertrek. De eigenaar zal de extra kosten of eventuele schade aan de woning die tijdens het verblijf veroorzaakt is van de borgsom aftrekken. De eigenaar of zijn vertegenwoordiger kunnen de toegang tot de vakantiewoning weigeren indien de huurder geen borgsom overhandigt.

Eindschoonmaak: De kosten voor de eindschoonmaak zijn nooit inbegrepen (behalve indien anders aangegeven in de woningbeschrijving). De informatie over de kosten voor de eindschoonmaak kunt u vinden onder het kopje "extra kosten" en ook op uw accommodatievoucher. De huiseigenaar zal de kosten voor de eindschoonmaak van de borgsom aftrekken.

Verwarming: De kosten voor de verwarming zijn nooit inbegrepen (behalve indien anders aangegeven in de woningbeschrijving). In Italië is het gebruik van de verwarming toegestaan van 1 november tot eind april. Het gebruik van de verwarming buiten deze periode dient met de eigenaar overlegd te worden. De kosten voor de verwarming kunnen al vast liggen (een vaste prijs per dag/week) of al naar verbruik berekend worden: in dat geval zal de eigenaar samen met de huurder de meter lezen op het moment van aankomst en op het moment van vertrek om zo het verbruik te kunnen berekenen.

Zwembad: De openingsperiode van de zwembaden en de afmetingen (indien beschikbaar) staan in elke woningbeschrijving.

Linnengoed: lakens, handdoeken, tafelkleden worden door de eigenaar geleverd en elke week verschoond. Indien u extra linnengoed wenst dient u dit met ons of direct met de eigenaar te overleggen.
Badlakens worden niet geleverd (tenzij anders staat aangegeven).

Huisdieren: Huisdieren zijn alleen toegestaan in de vakantiewoningen waar dat in de woningbeschrijving vermeld wordt. Wij vragen u vriendelijk op het moment van de reservering aan te geven wat voor soort huisdier u mee wilt nemen (hond, kat, papegaai...) en - zo mogelijk - de afmetingen.

Klachten of problemen met de vakantiewoningen: Als u helaas problemen heeft met de woning dient u zo snel mogelijk contact met ons op te nemen zodat wij meteen in kunnen grijpen.

Wij doen ons best om eventuele problemen op te lossen maar indien dit niet mogelijk zal zijn zorgen wij voor een andere vakantiewoning van dezelfde of superieure kwaliteit (afhankelijk van de beschikbaarheid van het huis).

Wij raden u vooral aan om art.#13 van onze algemene huurvoorwaarden goed te lezen.

Annuleringen: In het geval van een annulering raden wij u aan vooral art.#14 - met daarin de annuleringskosten - van onze algemene huurvoorwaarden te lezen.

Wij raden u tevens aan een persoonlijke annuleringsverzekering af te sluiten die eventuele annuleringskosten zal dekken indien u genoodzaakt bent uw reis te annuleren.